Training

Whole Body Vibration is een vorm van training die gebruik maakt van reflexen. De BodyShaker genereert mechanische energie (trillingen) die overgebracht worden op het lichaam. Deze hoog frequente trilling veroorzaakt een myotatische reflex oftewel een rek reflex in de op dat moment getrainde spier. De spieren worden onwillekeurig aangespannen. Een duidelijk voorbeeld van een rek reflex is een reflex die de dokter test wanneer hij met een reflexhamer net onder de knieschijf slaat. De spieren in het bovenbeen worden 100% automatisch, onwillekeurig aangespannen.

De BodyShaker stimuleert de rek reflex van de spier. Met conventionele krachttraining wordt slecht 40-45% van de spiervezels aangespannen. Met een training op de BodyShaker worden de spiervezels 90-100% aangespannen.
Tijdens het trainen spannen de spiervezels aan op de frequentie die ingesteld staat. Per trilling vindt een contractie plaats. Door de hoge hoeveelheid opeenvolgende contracties wordt de inspanning als één lange aanspanning gezien.

Dat is waarom de BodyShaker heel effectief is in een korte trainingstijd.