Sport en revalidatie

De BodyShaker werkt volgens het principe van supercompensatie. Beweging, rust en herhaling. Hierdoor stijgt het prestatievermogen. De vibraties die de BodyShaker overbrengt op het lichaam, met een frequentie tussen de 30 en 50 trillingen per seconde, worden omgezet in energie. De rek reflex reacties zorgen ervoor dat de spieren continu heftig worden aangespannen. Met een kortere trainingstijd en minder belasting is het effect groter dan met andere trainingsapparaten.

De spierkracht neemt met de Bodyshaker tot wel 30% meer toe dan bij andere krachttrainingen en dat in 85% minder tijd.  Door minder belasting en trainingstijd worden de gewrichten, pezen en banden ontzien. Uit onderzoek blijkt dat o.a. pezen, fascie en bindweefsel gemanipuleerd worden door de intermitterende rekking. Hierdoor komen verklevingen los. Reeds in kort tijdsbestek zijn de resultaten van de BodyShaker bijzonder positief te noemen.

Bij revalidatie van patiënten kan de Bodyshaker al in een vroeg stadium worden ingezet door de geringe belasting. De positieve effecten en resultaten werken bovendien preventief betreffende het functioneren van het gehele bewegingsapparaat. Bij revalidatie is het trainen op de BodyShaker bovendien beter vol te houden omdat het minder tijd vergt en minder inspanning vraagt. Mede door de vele variatie en ervaring vanuit de topsport is de BodyShaker zeer succesvol.